Безплатни прегледи за детското зрение
Безплатни прегледи за детското зрение / http://lions-augusta.com/

Лайънс клуб Стара Загора Августа традиционно реализира благотворителна дейност, свързана с профилактика на зрението и помощ за незрящи; запазване на околната среда, работа с деца и младежи, борба с глада и помощ за социално-слаби.

Преди няколко месеца клубът организира профилактичен скрининг на зрението на 106 деца от 5 до 7 години в Стара Загора с мотото „Дари звезди в детските очи", който имаше за цел да открие отклонения в зрителната острота и други нарушения на зрението при деца в последна група на детските градини и предучилищна възраст. Тази възраст е особено важна за откриване и лечение на зрителни проблеми. Откриването им навреме позволява да се приложи подходяща терапия за нормално развитие на зрителната система.

Поради големия интерес старозагорските лъвове от ЛК Августа обявяват втори етап на скрининга в края на септември, за да даде шанс на повече деца. Началото на учебната година е подходящ момент родителите да заведат децата за безплатен преглед при специалиста - офталмолог д-р Елмира Минчева, а при установени отклонения и необходимост ще бъдат консултирани и насочвани за лечение.

Прегледите ще се извършват от днес до 29 септември в Оптика „Класик" след записване на тел. 042 603 006.