Община Ловеч и синдикатите подписаха колективния трудов договор
Община Ловеч и синдикатите подписаха колективния трудов договор / obshtina.lovech

Колективният трудов договор между кмета на община Ловеч Корнелия Маринова и представителите на синдикатите - Мариан Василев (КНСБ) и Геновева Иванова (КТ „Подкрепа"), бе подписан на 21 септември, информират от пресцентъра на кметската администрация.

Проектът на новия договор не се различава съществено от изтичащия. Има промяна с добавяне на ал. 3 и ал. 4 към чл., 39, отнасящи се за условията за връщане на работно облекло.

По предложение на Мариан Василев към чл. 39, касаещ въпроса за връщането на работното облекло, бе добавена ал. 5, която гласи следното: „При прекратяване на трудовото или служебното правоотношение, както и при изтичане на срока на износване, полученото работно или униформено облекло с отличителни знаци се връща." Това се прави с цел да се избегнат злоупотреби, извършвани от хора, които вече не са служители на общината. Имало е случаи, в които те носят в ежедневието си дрехи с отличителни знаци и по този начин въвеждат гражданите в заблуждение, че са служители на администрацията.

Двата синдиката са работили заедно по проекта и предложените промени бяха плод на общо решение, посочиха страните. Кметът Корнелия Маринова се отзова на поканата за преговори и участва и в двете работни срещи.

Договорът бе подписан в три еднообразни екземпляра - по един за всяка от страните.

На церемонията присъстваха представители на администрацията в лицето на зам.-кмета Ивелина Радевска, секретаря на общината Даниела Цанова, както и синдикални членове.