Тръмп готов да покаже данъчната си декларация, ако Клинтън извади мейлите си от частния сървър
Тръмп готов да покаже данъчната си декларация, ако Клинтън извади мейлите си от частния сървър / Guliver/Getty Images

Демократът Хилари Клинтън атакува републиканеца Доналд Тръмп в началото на първия диспут, противопоставящ двамата кандидати за президент на САЩ един срещу друг, като го обвини, че защитава икономическа политика, облагодетелстваща богатите за сметка на хората от средната класа, предаде Ройтерс.

В отговор той я разкритикува за търговската й политика, като заяви: "Трябва да спрем да позволяваме да ни крадат работните места".

Клинтън и Тръмп се поздравиха с ръкостискане и усмивка, започвайки очаквания с голям интерес диспут. След започването на дебатите двамата представиха съперничещи си виждания за американската икономика.

След първия дебат между Клинтън и Тръмп - 1:0

По време на дебата Клинтън изтъкна още, че избирателите трябва да се запитат кой кандидат "може да понесе огромната отговорност на президентството", предаде ДПА. "Главният въпрос на тези избори всъщност е каква страна искаме да бъдем и какво бъдеще ще изградим заедно", заяви тя и се обърна с призива: "Вие трябва да ни прецените".

Доналд Тръмп пък посочи, че ще оповести данъчната си декларация, когато Хилари Клинтън направи обществено достояние изтритите имейли от частния сървър, който е използвала като държавен секретар на САЩ, предаде ДПА.

Клинтън и Тръмп са с почти с изравнени позиции, сочат проучвания

"Това е нещо, което американският народ заслужава да види", каза Клинтън по повод данъците на Тръмп. "Има нещо, което той крие, и ние ще продължаваме да гадаем какво е то", заяви тя.

Тръмп отвърна, че е готов да оповести данъчната си декларация, ако Клинтън се съгласи да публикува своите имейли. Клинтън призна, че е било грешка да използва частен сървър за служебната си електронна кореспонденция.

Източник: БТА