Започна карнавалната седмица в Шумен
Започна карнавалната седмица в Шумен / Dariknews.bg

Седмицата, предшестваща Карнавал на плодородието, започна от днес в Шумен. Изпълнители от ансамбъла за народни танци „Шумен" представяха информация за Карнавала в няколко района на града. Той стартира на 30 септември и ще продължи до 2 октомври.

Започна карнавалната седмица в Шумен
netinfo

Семейно дефиле и маскирани домашни любимци са част от новите акценти на Карнавала на плодородието. Предвидено е и нощно шествие, което ще включва 200 фенера, изработени от различни плодове и зеленчуци.

Карнавалните дни ще протекат с тематично подбрани събития - вечер на откриването „На добър час, Карнавал!", карнавално дефиле и кулинарна изложба-базар на ястия. В програмите включваме и разнообразни предшестващи и съпътстващи прояви - концерти на местни и гостуващи състави и изпълнители, изложби и пленери.

В карнавалното шествие темата плодородие се представя във всички възможни форми и се включват карнавални групи от детски ясли и градини, училища, читалища, културни институти, творчески организации, сдружения. Според регламента всяка група ще има по минута и половина, за да представи своята тема пред журито. И тази година то ще е разположено пред Община Шумен.

Кулинарната изложба-базар в рамките на Карнавала на плодородието мами за дегустиране на познати и непознати изкушения на местната кухня и впечатлява с красиво и тематично подредените трапези, като броя на масите надвишава 90.

Започна карнавалната седмица в Шумен
netinfo