Конкурс за полицаи обявиха ОДМВР Ямбол
Конкурс за полицаи обявиха ОДМВР Ямбол / Sofia Photo Agency, архив

Областната полиция в Ямбол обявява конкурс за 30 вакантни младши изпълнителски длъжности за назначаване на държавна служба полицията.

24 от вакантните длъжности са за полицай - старши полицай, две са за полицай - старши полицай (водач на патрулен автомобил) и четири вакантни длъжности са за младши автоконтрольор ІІ - І степен.

Кандидатите трябва да са дееспособни физически лица; да имат само българско гражданство;да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер; да не са привлечени като обвиняеми или да не са подсъдими за умишлено престъпление от общ характер; да не са по-възрастни от 40 (четиридесет) години към датата на обявяване на конкурса; да имат завършено средно образование; да отговарят на минималните изисквания за физическа годност; да са клинично здрави и да отговарят на минималните изисквания за психологична пригодност. Кандидатите за полицай-старши полицай (ВПА) трябва да притежават свидетелство за управление на МПС; да имат стаж като правоспособни водачи минимум две години и други.

Подробна информация за цялостната процедура и необходимите документи за кандидатстване може да намерите на интернет страниците на Областна дирекция на МВР- Ямбол.