Повече слънце над Западна България
Повече слънце над Западна България / БГНЕС, архив

Повече слънце ще има във вторник през деня над Западна България. Вятърът в източната половина от страната ще се задържи от север-североизток, слаб, по Черноморието до умерен. Минималните температури ще са предимно между 4 и 9 градуса, в крайните източни райони до 12-13 градуса. Максималните стойности ще достигнат между 17 и 22 градуса, в София - 18 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месец септември и през деня ще продължи бавно да се повишава.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна, но над западните райони, а по-късно през деня и над останалите планински масиви - с по-съществени разкъсвания и намаления. Само на отделни места по старопланинското било и в Странджа и Сакар ще превали. По високите части на планините вятърът ще е предимно от север, умерен. Максимална температура на 1200 м - около 11 градуса, на 2000 м - около 5 градуса.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, преди обяд все още предимно значителна. Главно в южните райони ще превали дъжд. Вятърът ще е от север-североизток, до умерен. Максималните температури ще са 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 20-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, а по южното крайбрежие до 3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg