Четирима пострадали при поредица от катастрофи в почивните дни
Четирима пострадали при поредица от катастрофи в почивните дни / Дарик нюз, архив

Двама мъже са пострадали при катастрофа, станала снощи, около 22.00 часа по ул.„Струма” в Балчик. Лек автомобил „Алфа” се е блъснал в търговски обект. Извършена е проверка, която установила, че  водачът на колата - 32-годишен балчиклия, е шофирал пиян, като дрегерът е отчел 2.32 промила алкохол. При удара водачът е получил натъртвания, а пътникът в автомобила – на 30 години, също от Балчик, е с три счупени ребра.

Ден по-рано при пресичане на бул.„25 септември” в Добрич е пострадал 57-годишен мъж от село Сърнец. Около 20.20 часа той внезапно пресякъл пътното платно и се ударил в предната лява част на лек автомобил „Опел”, който се движел по булеварда. Вследствие на удара пешеходецът е със счупен крак, няма опасност за живота му.

На 23 септември, около 06.00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 преди разклона за село Стражица. Установено е, че лек автомобил „Опел”, управляван от 23-годишен добричлия се е преобърнал в крайпътна нива. Водачът е настанен във варненска болница с хематом на главата, травма на бял дроб и повърхностни рани, без опасност за живота.

На същата дата, около 09.30 часа е станала катастрофа по пътя Карапелит - Добрич.
Колесен трактор, управляван от Е.К .(54 г.) от с. Енево, отнел предимството на автобус „Ивеко” със силистренска регистрация и предизвикал пътен инцидент с материални щети. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на трактора, цифровата индикация е отчела наличието на 1.52 промила алкохол.

Друг пиян шофьор е претърпял произшествие с материални щети, което е станало на 25 септември по пътя от село Каблешково към село Проф. Златарски. Мъжът, на 39 години, от село Правда, Силистренска област е шофирал при наличието на 1.61 промила алкохол.