47 пътни инцидента в русенско през почивните дни
47 пътни инцидента в русенско през почивните дни / netinfo

През почивните дни в Русенско са регистрирани общо 47 пътни инцидента, в 4 от катастрофите са пострадали хора – двама са тежко ранени, а трима леко.

На 22 септември около 16:49 ч. е получен сигнал за възникнало ПТП на четвъртокласен път ІV-21007 / гр. Сливо поле - с. Ряхово. Установено е, че инцидентът е станал с нерегистриран мотопед (с неизвестни марка и модел), управляван от 73-годишен мъж. Движейки се в посока с. Ряхово, при суха пътна настилка  и нормална видимост мъжът е загубил контрол над управлявания от него мотопед и е паднал на пътното платно, вдясно по посоката на движението си. Водачът е тежко пострадал и е настанен в МБАЛ – Русе. Причините за ПТП се изясняват. По случая е заведено дознание.

На 22 септември около 07:30 ч. в гр. Русе, на бул. Цар Освободител на сигнализирана пешеходна пътека към ул. Цибър, лек автомобил "Опел" управляван от 45-годишен мъж блъска пресичаща отляво надясно пешеходка на 47 г. От удара жената е пострадала тежко -  с фрактура на дясно рамо. Настанена в болницата без опасност за живота. Случаят е документиран, води се досъдебно производство.

На 25 септември около 16:30 ч.  е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на първокласен път І-5/ гр. Русе - гр. Бяла, в района на км 61,  в посока на движение към Бяла. Изпратените на място служители на РУ – Бяла са установили, че лек автомобил "Пежо 307", управляван от 28-годишен мъж, при движение с несъобразена скорост, напуска пътя вляво, влиза в отводнителен канал, след което се преобръща по таван на платното за движение, като допуска ПТП с материални щети. При удара водачът е получил охлузни рани. Той е пътувал сам. След медицински преглед е освободен за домашно лечение.  При проверка за алкохол с техническо средство на водача е измерена положителна проба от над 1.2 промила. Като причина за настъпване на пътния инцидент служителите на реда са посочили - движение с несъобразена скорост.

Заради движение с несъобразена скорост е бил допуснат друг пътен инцидент в гр. Русе вчера. На 25 септември около 12:15 часа в гр. Русе, на бул. Тутракан (до входа за  безмитната зона) лек автомобил «Хонда Сивик», управляван от  33-годишен мъж, напуска платното за движение вдясно и се блъска в скат. В резултат на удара са пострадали возещите се на задната седалка в автомобила пътници: 16-годишен с контузия на дясна ръка, а 39-годишен с натъртвания в областта на гръден кош. След преглед в русенската болница те са освободени за домашно лечение. Случаят е документиран от екип на Пътна полиция.