Представят в Шумен Иновационната стратегия за интелигентна специализация
Представят в Шумен Иновационната стратегия за интелигентна специализация / netinfo

Иновационната стратегия за интелигентна специализация 2014-2020 /ИСИС/ ще бъде представена на работна среща в Шумен на 28 септември от 10.00 ч. в зала 2 на Областна администрация, съобщиха от пресслужбата на администрацията.
Ще бъдат коментирани следните теми: акценти на Националната стратегия за развитие на научните изследвания 2020 (НСНРИ), в т.ч. представяне на Националната пътна карта за научна инфраструктура; предстоящи процедури по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014 - 2020", във връзка с изпълнение целите на ИСИС и предстоящи процедури по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014 - 2020", във връзка с изпълнение целите на НСНРИ.
Лектори ще бъдат представители на екипа от министерствата, имащи отношение към цялостното осъществяване на политиката по насърчаване на иновациите и научно-изследователския потенциал на национално ниво.
За участие в срещата са поканени представители на общинските администрации, бизнеса, научно-изследователски институти и звена, висши учебни заведения, браншови структури на работодателите, неправителствени организации от областите Шумен и Търговище. Срещата е открита и участие в нея могат да вземат всички, които имат интерес към темата.