Отбор от България триумфира на Международния конгрес по бридж в Шумен
Отбор от България триумфира на Международния конгрес по бридж в Шумен / netinfo

Шампиони на Третия Международен бридж конгрес "Шумен 2016" станаха състезателите от отбор "Център" с капитан Иван Величков и Мирослав Михайлов, Николайн Кермедечиев,Гроздан Русинов и Георги Георгиев. Това съобщиха организаторите.
На второ място се класира отбор "Бридж+" с капитан Ангел Ванчев, шуменецa Диян Данаилов, Джери Стаматов и Стойчо Босев.
Трети е националният отбор на Румъния под името "Р.Е" с капитан изпълнителния директор на Румънската бридж федерация Мариус Джорджеску. В група"Б" победи друг румънски отбор - "Зоро" с капитан Раду Попеску.
В турнира за смесени двойки ликува румънският тандем Симона Дарие и Костаке Дарие, които спечелиха шампионските купи. На второ място се класираха варненците Светла Ненова и Стефан Георгиев, а трети са Митка Петрова и Иван Петров.
В най-масовата проява - открития двойков турнир победители станаха роденият в Шумен Момчил Александров и партньорката му Силвия Исаева. На второ място са Николай Кермедчиев и Гроздан Русинов, а трети са отново гостите от Израел-Леви Стерн и Нир Гринберг.
На първия двойков турнир, в който пресмятането на резултатите бе в"импове", победители станаха варненските състезатели Неделина Караиванова и Александър Панайотов. На второ място се класираха Кремена и Димитър Капитански, а трети са гостите от Израел -Леви Стерн и Нир Гринберг.
След награждаване на призьорите Конгресът бе закрит от Христо Николов, под чийто патронаж се провежда.