Времето на 26 септември: Променлива облачност, температурите се понижават
Времето на 26 септември: Променлива облачност, температурите се понижават / Thinkstock/Getty Images

Прогноза за времето на 26 септември, понеделник

През нощта ще има разкъсана облачност, по-значителна над Северна България и крайните югоизточни райони, където на места е възможно слабо да превали. Минимални температури между 6 и 11 градуса.

В понеделник облачността ще е променлива. На места, главно в източната половина на страната и планинските райони ще превали. Със слаб, в Източна България - до умерен вятър от север, североизток ще проникне хладен въздух. Дневните температури ще се понижат, максималните ще бъдат предимно между 16 и 21 градуса.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността и на места, главно по северното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 18 и 20 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 21 - 22 градуса.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на места ще превали.Ще духа слаб, по високите части до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

Във вторник повече слънчеви часове ще има над Западна България, а над Източна - ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на отделни места, с по-голяма вероятност в югоизточните райони, е възможно да превали. В сряда ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб. Дневните температури ще се повишават.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg