„Драконите“ с първа загуба в Първа лига след 1:2 от „Ботев“ Пловдив
„Драконите“ с първа загуба в Първа лига след 1:2 от „Ботев“ Пловдив / netinfo

„Дунав“ отстъпи с 1:2 от „Ботев“ Пловдив в мач от осмия кръг на Първа лига. Двубоят се игра в съботната вечер на „Лудогорец Арена“ в Разград.

Срещата започна спокойно и равностойно. „Драконите“ обаче се възползваха по най-добрия начин от първото по-сериозно положение в мача.

Юлиан Ненов се измъкна отдясно пред погледа на излезлия да го пресрещне вратар Георги Георгиев и бранителите на съперника. Вместо да търси вратата обаче бързоногият футболист взаимодейства с нахлуващия отляво Антон Огнянов, който порази опразнения ъгъл за 1:0 в 12-ата минута.

Последваха още няколко опасни дунавски контри, които обаче не завършиха с точен изстрел.

Гостите постепенно се настаниха в половината на „драконите“ и взеха инициативата, което даде резултат. Фелипе Бризола изравни резултата в 28-ата с точен изстрел в горния ляв ъгъл на Мартин Луков.

След това на няколко пъти се наложи на дунавския страж да се намесва при атаки на Серкан Юсеин, Жоао Паоло и Иван Стоянов, но той го направи по най-добрия начин, опазвайки мрежата си от ново попадение.

Така след първата част резултатът остана равен - 1:1.

Веднага след подновяването на играта в редиците на „Дунав“ се появи националът на Таджикистан Нуриддин Давронов. Това помогна за овладяването на централната зона от домакините. Те отново създадоха сериозни грижи за пловдивската отбрана, при една от които напречната греда спря изстрел на Юлиан Ненов в 52-ата минута.

Взаимодействие на скорост отдясно между Ненов и Будинов 3 минути по-късно завърши с опасен удар на централния нападател, но Георгиев успя да овладее. В 61-ата минута Огнянов опита да отбележи отново с прехвърлящ удар отляво, но топката не намери целта.

Вместо това „Ботев“ поведе в резултата. Тодор Неделев изведе Жоао Паоло, който не сгреши за 1:2 в 64-ата минута.

До края на срещата дунавци изнесоха играта изцяло в половината на „канарчетата“, но до ново попадение не се стигна. Така „драконите“ допуснаха първа загуба в Първа лига за сезона и остават с актив от 17 точки, а пловдивският тим вече събра - 13.

В деветия кръг на Първа лига русенският тим гостува на „Левски“ в София на 2 октомври, неделя, от 17:45 ч.

„Дунав“ Русе: Мартин Луков, Искандар Джалилов, Михаил Милчев, Петър Патев, Атанас Атанасов, Диян Димов, Ивайло Раденцов (46-мин. Нуриддин Давронов), Юлиан Ненов (75 мин. - Спас Георгиев), Антон Огнянов, Васил Шопов (69 мин. - Бранимир Костадинов), Мирослав Будинов.

„Ботев“ Пловдив: Георги Гергиев, Цветомир Панов, Даниел Златков, Радослав Терзиев, Крум Стоянов, Серкан Юсеин (71 мин. Стенио Сантош), Меледже Омнебес, Фелипе Бризола, Тодор Неделев, Жоао Паоло, Иван Стоянов.