Арестуваха хакера, откраднал снимки на британското кралско семейство
Арестуваха хакера, откраднал снимки на британското кралско семейство / Thinkstock/Getty Images

Скотланд ярд арестува заподозрян в кражба на снимки на членове на британското кралско семейството от айклауд ( iCloud) акаунта на Пипа Мидълтън, сестрата на херцогинята на Кеймбридж - Катрин.

35-годишният хакер е задържан в Южен Лондон, след което е бил отведен в полицейското управление. "Той е заподозрян в нарушаване на закона за неправомерното използване на компютърни технологии", посочвате от Скотланд ярд.

Хакер открадна хиляди снимки на британското кралско семейство

Около 3000 фотографии на членове на британската кралска фамилия бяха обявени за продан в интернет, след като неизвестен хакер проникна в айклауд ( iCloud) акаунта на Пипа Мидълтън.

Откраднатите снимки се предлагат за 50 000 британски лири (65 000 долара). Неизвестният продавач се е свързал с британски издания, главно таблоиди, които са най-заинтересовани от снимки на представители на британското кралско семейство.

Сред откраднатите фотографии има снимки на херцогиня на Кеймбридж, а също децата на Кейт и принц Уилям - принц Джордж и принцеса Шарлот. Тъй като са правени с телефона на Пипа Мидълтън, на тях са запечатани също моменти от светски събития, в които тя е участвала.

Източник: БГНЕС