Откриха Фестивалът на 100-те войводи
Откриха Фестивалът на 100-те войводи / община Сливен

Кметът на община Сливен Стефан Радев откри второто издание на Фестивала на Стоте войводи, който се провежда на 24 и 25 септември в Градската градина. Събитието е подкрепено от Министерството на земеделието и храните, което се присъедини с инициативата "Подкрепяме българското!".

Откриха Фестивалът на 100те войводи
netinfo

На централната алея в парка са разположени 30 шатри. В експо зоната се предлагат храни и напитки, произведени в сливенския регион. Посетителите на фестивала имат възможност да опитат качествени местни продукти и да се запознаят с хората, които ги произвеждат.
Хиляди граждани посетиха изложението през първия ден. Поздравителен адрес към организаторите и участниците във Фестивала изпрати евродепутатът Мария Габриел.
"Горд съм от това, което се случва днес в Сливен! Фестивалът на 100-те войводи изпълнява успешно своята цел - да покаже, че българското е мярка за качество. Нашият град, който е люлката на предприемачеството в България, става и част от кампанията

"Подкрепяме българското" на Министерството на земеделието. Мащабите на инициативата и интересът към нея означават, че има необходимост от внимание към българския производител и осигуряване на възможност да покаже своята продукция. Целта ни е фестивалът да стане традиционен, защото сливенските производители заслужават уважение и подкрепа. Горд съм с нашия град! Тук живеят честни и трудолюбиви хора, с големи възможности, знания и умения, необходими за развитието на Сливен и неговото по-добро бъдеще", каза при откриването кметът.

Откриха Фестивалът на 100те войводи
netinfo

Радев посочи, че една от основните му цели е да възроди предприемаческите традиции на Сливен, като обедини усилията на всички граждани и пожела успех на изложението.
Министър Танева благодари на земеделските производители и на участниците във фестивала. Най-положителната тенденция според нея е, че за втора поредна година има ръст в производството на зеленчуци и трайни насаждения.

„В Сливен земеделието и хранителната индустрия е два пъти по-голяма от тази в България", изтъкна Танева.
През двата дни на събитието в Градската градина се провеждат концерти на известни изпълнители и сливенски самодейни състави. По традиция водещ е актьорът Николай Станоев, познат от редица тв програми и сериала „Домашен арест".

В първата фестивална вечер за доброто настроение на сливналии се погрижиха  Андреас и Никос Кетикидис, Славка Калчева и Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен.
Акцент на вечерта е и специалното участие на Ути Бъчваров. Популярният готвач излезе от Къщата на VIP Brother специално за фестивала на Стоте войводи.
През втория ден на сцената в Сливен ще видим Рафи и музикантите от Rewind, както и роклегендите БТР.

Откриха Фестивалът на 100те войводи
netinfo

Целта на Фестивала на Стоте войводи е да възроди известния сливенски есенен панаир от минали векове.