Илияна Йотова в Кюстендил: България трябва да защити своя национален интерес, а не просто да слуша началниците в Европа
Илияна Йотова в Кюстендил: България трябва да защити своя национален интерес, а не просто да слуша началниците в Европа / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Да бъде свикан Консултативния съвет по национална сигурност призова в Кюстендил евродепутатът и кандидат за вицепрезидент Илияна Йотова.
„Страната ни има много пропуснати ползи. В този размирен и опасен свят, България държи златната карта за много от процесите. Имаме заплаха да се превърнем в един огромен бежански лагер, да запазим стара Европа, но да не запазим себе си. Трябва да имаме много точна позиция по отношение на нашия съсед Турция, ние не приемаме с лекота даденото обещание от нашия министър- председател за отпадане на визите за турските граждани. Ние искаме нов начин за диалог с Русия и сме против санкциите. Искаме утре, когато се решават европейските политики, България да е защитила своя интерес, а не просто да се слушат началниците в Европа. За толкова години в Европа разбрах едно, ако имаш аргументи, ако имаш кауза, всеки те слуша, иначе ставаш провинция", заяви Илияна Йотова.
Евродепутатът днес е на обиколка в област Кюстендил, като посети Дупница, Джерман, Шишковци, Соволяно и Кюстендил, където в момента провежда среща със симпатизанти в голямата зала на читалище „Братство". Тя е придружена от членът на Изпълнителното бюро и лидер на БСП- София Калоян Паргов и депутатът д- р Иван Ибришимов.

Илияна Йотова в Кюстендил: България трябва да защити своя национален интерес, а не просто да слуша началниците в Европа
netinfo

„Ние с ген. Румен Радев, не разчитаме на апаратни хватки, на купен глас, на търговия с влияние, на откраднати бюлетини, ние искаме доверието на хората, защото предлагаме добрата програма за управление на България ,на бъдещия президент и вицепрезидент", каза Йотова. Според нея, в България трябва да има консенсус по националните проблеми.
„Сега трябва да сме силна нация и силна държава, в един свят пълен с опасности и не са само бежанците и миграцията, нали сме наясно, че България е трасе за чуждестранни бойци, има силна терористична заплаха, затова трябва силен човек - лидер, който разбира от армия, сигурност, информация, разбира от служби, човек, който знае как да защитава своите граждани", коментира Илияна Йотова.
Тя изрази усещането си, че ГЕРБ все още нямат кандидати за президент и вицепрезидент и имат желание обезличат предизборната кампания.
„Не е коректно към българския избирател, стига вече с тази практика на назначени политици. Нека хората ги избират, не да им ги спускат от горе, справка последните 5 години с Плевнелиев. Президентството беше лишено от смисъл", коментира евродепутатът от БСП - Лява България.

Илияна Йотова в Кюстендил: България трябва да защити своя национален интерес, а не просто да слуша началниците в Европа
netinfo

Илияна Йотова е запомнила 3 основни неща от срещите си с хората в кюстендилско: „Българските села загиват, за разлика от европейските и се обезлюдяват. Отдавна съм казала, че на България е нужен „План Маршал за спасяване на българското село"; Страха в хората, от бежанци, миграция,българската политика не дава решения, ние с ген. Радев предлагаме такива решения. С всички възможни ресурси да си укрепим границата. Трябва да се прекъсне този поток. Говорим за тази част от нелегалната миграция, която няма право да остава у нас. Прогнозирам до края на годината около 20 000 бежанци; Невероятната бедност и мизерия. Президентът има достатъчно лостове, с които да прави дискусии, да формира обществено мнение, да връща закони, за прави Консултативен съвет по национална сигурност по демографски , социални проблеми. Крайно време е да имаме президент и вицепрезидент, които не просто се разхождат със самолети, а когато ходят в чужбина, да привличат инвестиции за държавата ни".
При посещението на Илияна Йотова в Дупница бе представен Инициативния комитет, който подкрепя двойката Ген. Румен Радев- Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на България. Председател на ИК е ген. Иван Цеков, членове са д-р Борко Исаков, полк. Нако Наков и Слави Керкенеков. Структурата остава отворена до изборите и всеки може да се присъедини.

Илияна Йотова в Кюстендил: България трябва да защити своя национален интерес, а не просто да слуша началниците в Европа
netinfo