Симеон Сакскобургготски ще гостува в Гоце Делчев
Симеон Сакскобургготски ще гостува в Гоце Делчев / Снимка: БГНЕС, архив

Симеон Сакскобургготски ще посети Гоце Делчев по покана на кмета Владимир Москов и на директора на ПМГ "Яне Сандански" Елка Божиков.

Бившият премиер ще гостува в Неврокоп на 27 септември 2016 г. В 11.00 ч. в ПМГ "Яне Сандански" той ще бъде посрещнат от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, председателя на Общинския съвет Ангел Гераксиев и заместник-кметовете на общината. В гимназията Симеон Сакскобургготски ще се срещне с преподавателския състав и с учениците и ще разгледа експозицията, в която е изложено старото знаме на училището. Миналата година при реставрацията на знамето специалистите откриха втори слой, на който е изобразен детският лик на Симеон, защото до 1944 г. гимназията е носила неговото име. Това ще бъде негова първа визита в гимназията.

След това Симеон Сакскобургготски ще проведе среща с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, както и с представители на местния бизнес, а около 15.00 часа ще разгледа и обновения градски парк. Той ще бъде придружен от дългогодишния си съветник по комуникациите Цветелина Узунова, която е родом от Гоце Делчев.

Симеон Сакскобургготски е посещавал Гоце Делчев два пъти. Първият път беше през лятото на 2001 г., а вторият - за Великденските празници през 2003 г