Светещи знаци подобряват пътната безопасност в Девня
Светещи знаци подобряват пътната безопасност в Девня / netinfo

Светещи пътни знаци, които предупреждават шофьорите за наличието на пешеходни пътеки, осигуряват по-добра безопасност на движението в Девня. Новите указателни табели, които се захранват със соларни панели, са разположени на няколко места в индустриалното градче – на бул. "Съединение" (до CBA), до филиала и централния корпус на СУ "Васил Левски", до ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в кв. "Повеляново", както и край детските градини, съобщават от пресслужбата на общината.

През настъпващия есенно-зимен сезон рязко се увеличават предпоставките за тежки катастрофи, главно с пешеходци. Сред основните фактори за това са скъсяването на светлата част на денонощието, движението по тъмно на пешеходци, намалената видимост, хлъзгавите настилки, несъобразителността на участниците в движението и др.

През изминалото лято Община Девня предприе усилени мерки за подобряване на безопасността на движението. По разпореждане на кмета Свилен Шитов в града бе освежена пътната маркировка, изградиха се изкуствени неравности за ограничаване на скоростта по новия стандарт, а край училищата, детските градини и оживените пешеходни зони бяха монтирани предпазни парапети.

„Новите светещи знаци ще осигурят по-ефективна превенция на пътнотранспортните произшествия с участието на пешеходци”, заяви кметът на Община Девня Свилен Шитов.