Петима души убити при стрелба в търговски център в САЩ
Петима души убити при стрелба в търговски център в САЩ / Guliver/Getty Images

Полицията издирва въоръжен нападател, след като четирима души бяха простреляни смъртоносно вчера вечерта в търговски център на около 65 мили от Сиатъл, щата Вашингтон, съобщи Ей Би Си нюз. Четири жени загинаха, а един мъж беше тежко ранен и почина в болницата, заявиха властите, цитирани от Асошиейтед прес.

Органите на реда в щата Вашингтон актуализираха данните за броя на жертвите, след като първоначално съобщиха за четирима убити, а после казаха, че трима души са загинали при стрелбата.

Двама убити и двама ранени след стрелба на среднощен карибски карнавал в Бруклин

Стрелбата е станала в Каскейд Мол в Бърлингтън. Потвърдена е смъртта на четирима в мола, стрелецът е напуснал местопрестъплението преди пристигането на полицията, броят на нападателите не известен, вероятно е бил само един, в момента се извършва евакуация на мола. Това съобщи в Туитър говорител на щатската полиция, сержант Марк Франсис, около 20,00 ч. местно време.

Поредица стрелби в САЩ, трима загинали

Полицията на щата Вашингтон съобщи, че издирва заподозрян за стрелбата, предаде Франс прес. За последно той бил видян да се насочва пешком към автомагистрала, минаваща наблизо. Според едно описание на очевидец заподозреният е "латинос, облечен в сиво", предаде ДПА. Полицията не съобщи повече подробности. Няма информация за потенциалния мотив.

Източник: БТА