Наплив за велополицаи в Бургас. Моделът - образец
Наплив за велополицаи в Бургас. Моделът - образец / Снимка: Лалка Димитрова
Наприв за велополицаи в Бургас. Моделът - образец
89907
Наприв за велополицаи в Бургас. Моделът - образец
  • Наприв за велополицаи в Бургас. Моделът - образец

МВР - Бургас с нова успешна стратегия. Моделът е образец - да ловиш престъпници, да пестиш от гориво за служебни коли и в същото време да спортуваш.

Велополицаите са различни от общоприетия профил на МВР-служителя: Тежките кубинки са заменени с маратонки, вместо тъмносини униформи, носят спортно облекло, а понеже поддържат форма с тренировки и работа на терен - на ден навъртат с велосипедите поне по 60 км, а в добавка, говорят свободно и чужди езици, към служителите на реда не оставят безразлични и дамите.

Макар работният ден да е 12-часов, без обедна почивка и възможност за дрямка по време на дежурство, желаещите са позицията са в пъти повече, отколкото са кандидатите да патрулират с полицейски автомобили с буркани.

„Работата на велополицаите е широкообхватна. Арестуват крадци, наркопласьори, помагат на разсеяни родители да намерят изгубените си деца в Морската градина и дори издирват, болни, избягали от психодиспансера", разказва Георги Илиев, началник сектор „Охранителна полиция" в Пето управление на МВР - Бургас.

Още чуйте в прикачения файл: