Иисус се показа сред облаци над пазарджишкото село Мокрище
Иисус се показа сред облаци над пазарджишкото село Мокрище / netinfo

Фигура, която вярващи оприличават на Иисус, се появи в небето над пазарджишкото село Мокрище. Мистериозното природно явление е забелязано от Софи Ценкина-Ангелова, която разказва, че образът сред облаците е бил точно срещу входа на църквата „Св. св. Кирил и Методий”.

Софи съзряла фигурата около 13,15 часа, когато излизала за втора смяна. Казала си: „Господи, ти ли си?” заснела уникалното явление. Кадрите, публикувани в социалните мрежи, предизвикаха десетки реакции. Някои смятат, че това е знамение за Мокрище и се молят да е за добро. Други отбелязват, че такова чудо може да се случи само на истински вярващ християнин и е знак, че Бог бди над него и дома му. Трети пък дори се различават образа измежду облаците.

Интересна подробност е, че храмът в Мокрище е построен през 2014 година с дарения от миряни. Намеренията за построяване на църква са още от 1990 година, но едва през 2003-та отец Стефан Еленкин се заема с кампания за набиране на средства. През юни 2014 година беше официалното откриване и освещаване на Божия дом.