Министри и депутати се включиха в честванията на Независимостта
Министри и депутати се включиха в честванията на Независимостта / netinfo

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ  и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, великотърновският кмет Даниел Панов, зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев, министърът на туризма Николина Ангелкова и народни представители от ГЕРБ се преклониха пред саркофага на Цар Калоян в емблематичната църква „Св. 40 мъченици“ във Велико Търново.

Още от най-ранните часове на 22-ри септември, Цветан Цветанов се включи в събитията, съпътстващи националните чествания за Деня на Независимостта, център на които е Велико Търново. В храма бе отслужена тържествена Света Литургия, започнала в 7.30. По-късно в двора на църквата, в присъствието на официални лица и граждани, Великотърновският митрополит Григорий извърши водосвет на бойното знаме на НВУ „В. Левски“ и на знамената на държавни и общински институции, учебни заведения и неправителствени организации.

 

Предвождани от Митрополит Григорий, присъстващите се отправиха към хълма Царевец, където с военен ритуал тържествено ще бе издигнато националното знаме.