Започва двудневният „Ловеч рок фест
Започва двудневният „Ловеч рок фест / obshtina.lovech

Първото издание на „Ловеч рок фест" ще се проведе на 22 и 23 септември. Концертите започват още от 17.30 ч., вратите ще бъдат отворени час по-рано.

На сцената на „Ловеч рок фест" първия ден ще се качат румънската банда Scarlet Aura, българската Конкурент, немската Axxis. Хедлайнерите Pretty Maids ще забият от 21.30 ч. Датската група е създадена през 1981 г. и ще е за трети път в България. Преди две години е участвала на Каварна рок фест.

Втората фестивална вечер ще започне отново с изпълнения на румънци - An Theos ще забавляват меломаните от 17.30 ч. След тях следват Кикимора и немската Rage. Гвоздеят на вечерта са Unisonic от Германия, чийто концерт е с начален час 21.30. За групата на Майкъл Киске това ще е второ гостуване в България, след като миналата година тя бе част от Каварна рок.
Организаторите на „Ловеч рок фест" издават и някои от предпочитанията на звездите за кетъринга. Всички музиканти държат на прясно кафе, фрешове, минерални води и различни видове алкохолни и безалкохолни питиета.

Германците от Unisonic например желаят да имат сервитьор на разположение през целия ден, както и напълно автоматична кафе машина. И още - зелен чай, нискомаслено прясно мляко, колбаси, печено говеждо, сирена, плодове и пресни зеленчуци. Басистът Денис Лард яде само пилешко месо или риба. Изрично се споменава, че готвачът не трябва да използва вкусовата добавка натриев глутамат (Е621). Купонът трябва да завърши с пици за 12 човека, като една четвърт от тях да са вегетариански.
Със сериозно количество бира се подсигуряват от Pretty Maids - цели 45 бутилки от две реномирани немски марки. Те желаят и 10 бутилки от специфично безалкохолното питие. В гримьорната им трябва да има плодове, сандвичи и по една бутилка джин, водка, бяло и червено вино, определена марка уиски, което да не се заменя с друго и абсолютно никакъв скоч.

Германската хеви метъл група Axxis наред с всичко останало държи на сварени и бъркани яйца, мюсли и корнфлейкс, сладкиши.
Колегите им от Rage предпочитат прясно приготвена храна, качествено сухо бяло и червено вино и искат да опитат местна българска бира.

В малък фестивален град за 22 и 23 септември е превърнат теренът на бившата казарма в центъра на Ловеч. Сцената бе издигната за броени часове. Определено е място и за палатков лагер на феновете, има и павилиони за скара-бира. Пейките в парка са подменени и боядисани, монтирани са нови осветителни тела. Поставени са и допълнителни ограждения.

20 лв. е еднодневният билет за „Ловеч рок фест", 30 лв. - двудневният. За децата до 14 години е предоставена възможността да посетят фестивала безплатно, но с придружител.