Очакван интензивен трафик към Гърция, на Кулата е спокойно (ВИДЕО)
89886
Очакван интензивен трафик към Гърция, на Кулата е спокойно (ВИДЕО)
Очакван интензивен трафик към Гърция, на Кулата е спокойно (ВИДЕО)
  • Очакван интензивен трафик към Гърция, на Кулата е спокойно (ВИДЕО)
  • Очакван интензивен трафик към Гърция, на Кулата е спокойно (ВИДЕО)

Около 100 000 българи ще пътува към южната ни съседка в следващите дни. По-интензивен от обичайния трафик се наблюдава по граничните ни пунктове с Гърция.

Сериозни проблеми очакват българските туристи заради стачка в Гърция

Трафикът по главен път Е-79 в посока Гърция вече е натоварен, макар че все още няма задръствания и опашки. Към момента на ГКПП-Кулата обстановката е сравнително спокойна. На граничния пункт работят всички гишета и е създадена организация за поетапно пропускане на автомобилите.

В 14.00 ч. отново ще бъдат подновени ремонтните дейности между Симитли и отклонението за село Стара Кресна, в местността "Османска чешма".

Двупосочно движение в една пътна лента се извършва на третокласен път между селата Блатска и Абланица. Там активизирало се свлачище деформира едната пътна лента. Ограничено е движението на моторни превозни средства в участъка между Якоруда и Разлог, както и между Добринище и Гоце Делчев, поради реконструкция на моста над река Места.

За облекчаване на трафика реорганизират движението през празничните дни

Засилено полицейско присъствие ще има на главен път Е-79 през всичките почивни дни. Областната дирекция на МВР в Благоевград взима тези мерки, за да осигури безопасността на движението, както и за намаляване на предпоставките за пътни инциденти. Дежурни патрули ще има по цялото международно шосе от Благоевград до Кулата, както и при пътния възел при Симитли в посока Банско и ГКПП-Илинден.

Полицейски екипи ще има на входно-изходните артерии - при Симитли, Кресна, Сандански, при село Градево, Разлог, Банско, на входа на Гоце Делчев, както и на пътен възел "Грамада" в посока ГКПП-Станке Лисичково.

Автопатрулите ще имат за цел подпомагане и регулиране на движението при задръствания, а също и осъществяване на демонстративен и превантивен контрол към участниците в движението. Контролът по спазване на скоростния режим с мобилните системи, с които са оборудвани автомобилите на "Пътна полиция" също ще бъде засилен.