Кметът на Сливен сключи договор за безвъзмездна финансова помощ за Инвестиционната програма на Община Сливен
Кметът на Сливен сключи договор за безвъзмездна финансова помощ за Инвестиционната програма на Община Сливен / община Сливен, Архив

Кметът на Община Сливен Стефан Радев сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма.

Договорът финансира проект „Предоставяне на техническа помощ на Община Сливен за изпълнение на инвестиционната програма".

Проектното предложение е в пълно съответствие с указанията за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ и обезпечава финансово дейностите на Община Сливен за изпълнение на Инвестиционната програма до 2023 г. Реализацията на проекта ще подпомогне Община Сливен в дейностите по управление и изпълнение на Инвестиционната й програма за периода до 2023 г.

Ще се направи естествен и логичен преход между одобрения Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Сливен и конкретните проекти, за които ще се предостави безвъзмездна финансова помощ по ОПРР 2014- 2020. Стойността на проекта е общо за: 139 188,72 лв., като от тях съфинансиране от ЕФРР: 118 310,41 лв. и съфинансиране от националния бюджет: 20 878,31 лв.

Периодът за изпълнение на проекта е: 20 септември 2016 г. - 20 декември 2023 г.