Мартин Луков: Подкрепата на феновете ни дава двойна мотивация
Мартин Луков: Подкрепата на феновете ни дава двойна мотивация / netinfo

Вратарят на "Дунав" Мартин Луков вече записа името си в историята на клуба.

Той вече е стражът с най-много поредни минути без допуснат гол в елита. Те станаха 456 след нулевото реми в Стара Загора с "Берое". По този начин Луков изпревари Иван Иванов, който в шампионата 1963-64 г. запазва вратата си суха цели 442 поредни минути.

Наред с това бе подобрен друг клубен рекорд. През същия сезон русенският състав стартира с равен и 5 поредни победи, като в седмия кръг отбора губи в Пловдив от местния "Спартак" с 1:4. Така активът от есента на 1963 след седмия кръг е 5 победи, 1 равенство и 1 загуба, а през 2016 е вече - 5, 2, 0.

Междувременно една от вещите намести на Луков в срещата с ЦСКА-София (2:0) седмица по-рано заслужи признание за най-добро спасяване на 6-ия кръг.

"Радвам се, че успях да запиша такъв рекорд с най-много поредни минути без гол в елита за "Дунав" и това ме мотивира със сигурност повече. Заслугата за сухите мрежи обаче не е само моя, а на целия отбор. Нашата защита започва от централния нападател и завършва с вратаря. Имам страхотни съотборници които дават 200% в всеки мач и затова успяваме", споделя Луков.

Роденият през 1993 г. страж всъщност се изгражда и шлифова в школите на "Левски" и "Славия", откъдето признава, че е научил най-много. След това обаче се стреми да взема по нещо полезно от всеки треньор в отборите, в които е бил.

В Русе той пристигна през лятото на 2015 г. от третодивизионния "Оборище" Панагюрище, спечелил по това време право да играе във второто ниво, също както "Дунав". Оттогава бързо се наложи на титулярната позиция под рамката, като също имаше заслуги за промоцията в елита.

Това му печели сериозни симпатии и сред феновете, като и той самият не пропуска да ги надъха допълнително с активно участие в скандиранията им.

"Аз съм си такъв, емоционален, но това не пречи на концентрацията ми по време на мач! Дори държа да благодаря на феновете от името на целия отбор за подкрепата, която показват във всеки мач въпреки разстоянията. Надявам се това да продължава и в срещата с "Ботев" Пловдив на 24 септември да са още повече, защото атмосферата е уникална, когато стадионът е пълен. Това носи допълнителна мотивация на всеки един от футболистите да даде още повече от себе си, нещо много важно именно в предстоящите срещи с отбори от ранга на "Ботев" и "Левски", в които със сигурност ще имаме много трудни моменти", коментира още Луков.