„Лудогорец“ с благодарности и надежда за справедливост след инцидента във Враца
„Лудогорец“ с благодарности и надежда за справедливост след инцидента във Враца / netinfo

След феновете и ръководството на ПФК“Лудогорец“ излезе с отворено писмо във връзка с инцидента във Враца, при който запалянковци на шампионите бяха нападнати и бити. Дарик-Разград научи, че делото срещу четиримата извършители днес е върнато на фаза досъдебно производство, като вместо по Указа за борба с дребното хулиганство нападателите ще бъдат съдени по Наказателния кодекс. Максималното наказание по УБДХ е 15 дни в ареста, докато по наказателно дело санкцията би била по-сериозна. По информация на ОДМВР-Враца двама от задържаните са криминално проявени и осъждани – В.Г. на 57 години и Е.И. на 35 години, с чисто съдебно минало са другите двама – М.А. и Г.М., и двамата на по 31 години.

В отвореното си писмо управата на „Лудогорец“ благодари на местната власт и органите на реда във Враца и изразява надежда, че извършителите ще си получат заслуженото. Ето целият текст:

„Ръководството, треньорският щаб и футболистите на ПФК „Лудогорец“ благодарят на правоохранителните органи и на кмета на Община Враца г-н Калин Каменов за бързата реакция по изясняване на инцидента, при който беше упражнено насилие върху привърженици на ПФК „Лудогорец“ непосредствено след мача ПФК „Ботев“, Враца – ПФК „Лудогорец“.

Ние сме дълбоко възмутени от упражненото насилие върху възрастни хора, които са пропътували стотици километри, за да подкрепят в дъжда любимия си отбор.

Имайки предвид бързите действия на местната полиция и прокуратура във Враца сме убедени, че бабаитите, които избиват комплекси върху беззащитни хора, ще си понесат последствията. Нека това бъде урок и пример за всички, че в България има закони и всеки ще си получи заслуженото.

 

Ръководството на ПФК „Лудогорец“ ще следи внимателно развоя на делото, както и всички случаи, в които се посяга на жени, деца и старци, дошли да подкрепят любимия отбор.“