5 ПТП с петима ранени за страната до този час отчитат в операция  EDWARD
5 ПТП с петима ранени за страната до този час отчитат в операция EDWARD / roadsafetydays.eu

Европейски ден без загинали на пътя се отбелязва за първи път днес, на 21 септември. Данните на МВР до този час на деня показват, че на територията на страната са станали 5 ПТП с петима ранени, информират от областна администрация в Хасково, която е партньор на МВР в операция EDWARD.

Ако днес докажем, че можем да бъдем разумни и не допуснем жертви на пътя, означава, че можем да го правим всеки ден- това е категоричното мнение на областния управител на Хасково Станислав Дечев.

Статистиката показва, че всеки ден в Европа при пътнотранспортни произшествия загиват по 70 човека, а други 370 са ранени. Целта е да предотвратим нелепите загуби на човешки животи. Призовавам за повече разум при шофиране и отговорност  от страна на всички участници в движението, коментира Станислав Дечев, като увери, че безопасността на движението е приоритет в работата на хасковската областна управа.

В навечерието на есенно-зимния сезон ще бъдат предприети поредица от мерки и инициативи с цел насочване на общественото внимание към темата за отговорното шофиране и спазване на Закона за движение по пътищата.

 

Днес на всеки час в сайта на МВР се публикува информация за хода на операция в България. Засиленото полицейско присъствие в цялата страна ще продължи през целия ден.