Засилено полицейско присъствие в Пиринско през почивните дни
Засилено полицейско присъствие в Пиринско през почивните дни / БГНЕС, архив

Засилено полицейско присъствие ще има на главен път Е-79 през предстоящите почивни дни. Областната дирекция на МВР в Благоевград взима тези мерки, за да осигури безопасността на движението, както и за намаляване на предпоставките за пътни инциденти.

Дежурни патрули в следващите дни ще има по цялото международно шосе от Благоевград до Кулата, както и при пътния възел при Симитли в посока Банско и ГКПП-Илинден.

Полицейски екипи ще има на входно-изходните артерии - при Симитли, Кресна, Сандански, при село Градево, Разлог, Банско, на входа на Гоце Делчев, както и на пътен възел "Грамада" в посока ГКПП-Станке Лисичково.

Автопатрулите ще имат за цел подпомагане и регулиране на движението при задръствания, а също и осъществяване на демонстративен и превантивен контрол към участниците в движението. Контролът по спазване на скоростния режим с мобилните системи, с които са оборудвани автомобилите на "Пътна полиция" също ще бъде засилен.

На 21 и на 25 септември ще бъде въведена временна организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа за автомобилите, предназначени за превоз на товари с техническа допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника.

МВР-Благоевград призовава  водачите на МПС за отговорно и безопасно шофиране, стриктно спазване на Закона за движение по пътищата, както и за толерантност на пътя.

Други новини от Благоевград