110 бедни хора в община Генерал Тошево ще получават топъл обяд
110 бедни хора в община Генерал Тошево ще получават топъл обяд / netinfo

110 социално слаби от община Генерал Тошево ще ползват обществена трапезария през месеците октомври, ноември и декември, съобщават от общината. Фонд „Социална закрила” предоставя сумата от 16 192 лв., като средствата ще бъдат изразходени за приготвяне и доставяне на топла храна за обяд - супа, основно ястие и хляб.

В Домашния социален патронаж в Ген.Тошево ще бъде назначен работник кухня, чиято работна заплата и осигуровки са за сметка на общината. Ежедневно храната ще достига до всички населени места, където се предоставя услугата Домашен социален патронаж, с 5 автомобила.

Община Генерал Тошево кани всички желаещи да ползват социалната услуга „Обществена трапезария“ да подадат заявление-декларация по образец в общинската администрация, стая 103 – отдел „Социални дейности и домашен социален патронаж“, в срок до 28 септември 2016 год. От услугата могат да се ползват лица и семейства на месечно подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи, скитащи и бездомни хора.