Във ВУМ ще отбележат Европейския ден на езиците
Във ВУМ ще отбележат Европейския ден на езиците / netinfo

На 26 септември, в Европейския ден на езиците, от 9.30 часа във фоайето на Висше училище по мениджмънт се открива проявата „На различни езици с широко сърце“. Идеята се реализира от ВУМ, Профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“ и Народно читалище „Йордан Йовков-1870“, съпричастни с каузата на Фондация „Малки ангели“, подкрепяща деца, болни от рак и техните семейства.

Това е ден на езиците,  на жестомимичния език, на езика на изкуството и на езика на милосърдието. Ще прозвучат стихове и песни на различни езици, музикални изпълнения на произведения на хора с увреждания, съобщават организаторите.

В Езиковото ателие чуждестранни студенти от ВУМ, ученици от ПГТП „Р. Цончев“ и наши съграждани, владеещи чужди езици, ще напишат на различни езици думи, като „милосърдие“, „любов“, „сърдечност“ и др. В инициативата ще се включи и кметът на Добрич Йордан Йорданов. Специално място в ателието ще има и превод на същите думи на жестомимичен език, осъществен с подкрепата на Дружеството на глухите в  Добрич. Участниците в събитието ще могат да упражнят изговарянето на думите от всеки език и представянето им на жестомимичен език.

Специален акцент е изложбата-базар в полза на Фондация „Малки ангели“. Експонатите са изработени от нейни доброволци или са предоставени от дарители.

Организаторите канят всички добричлии, които желаят да подкрепят каузата на Фондация „Малки ангели“, да посетят събитието.