Отново ще има занаятчийска работилница в шуменския музей
Отново ще има занаятчийска работилница в шуменския музей / РИМ - Шумен

Четвърта неделна занаятчийска работилница ще се проведе от 23 до 25 септември в Мраморното фоайе на Регионален исторически музей - Шумен, съобиха организаторите.
В нейното поредно издание ще се включат майстори и приложници от градовете Сливен, Перник и Шумен.
Пред посетителите на музея те ще демонстрират своите умения - специално за събитието от град Преник ще пристигне майстор на грънчарския занаят, а от Котел - майстори - килимари. Ще бъде показано как се леят свещи, както и позабравените умения за тъкане на колани „на кори". Приложници от града ще покажат и плетене на накити на една кука. Традиционно, участници в работлиницата ще бъдат Ангел Минчев и неговите ученици от Общински детски комплекс, които ще демонстрират дърворезба.
През трите дни на поредната есенна работилница, в рамките на работното време - от 10 до 18 часа, жителите и гостите на Шумен ще могат да разгледат и цялата експозиция на музея - както постоянната, така и временните изложби - „Училищни уреди и апарати" на Националния музей на образованито - Габрово и „Съединението 1985 г." на Регионален историчски музей - Пловдив.
По време на Четвъртата неделна занаятчийска работилница входът в музея ще бъде срещу билети от 3 лв. за възрастни и 1 лев за ученици, а за семейства - 5 лв.