Дават 150 000 лева за 3D система за Планетариума в Природонаучния
Дават 150 000 лева за 3D система за Планетариума в Природонаучния / harmanprogroup.blogspot.com/

Обществена поръчка за изграждане на 3D система за Планетариум в Природонаучния музей  е обявила Община Пловдив, научи Дарик. Процедурата е по пряко договаряне и е на стойност 125 000 лева без ДДС.

В мотивите за процедурата се обяснява, че за изпълнител е определена италианската фирма „СКАЙПОЙНТ“ СРЛ – Община Фаганя, с която след влизане в сила на решението за класиране е сключен  договор на 09.10.2014г., чието изпълнение е приключено успешно - има окончателно приемане и тест на доставената и монтирана дигитална планетариумна проекторна система  на 28.08.2015г.

С Решение на Общинския съвет от 28.01,тази година, са отпуснати средства да се допълни и надгради съществуващият софтуер, като към съществуващата система се добави и „3D“ система за планетариума.

Предвид обстоятелството, че изградената към момента система е все още в гаранционен срок, както и поради факта, че дейностите трябва  да бъдат в пълна съвместимост с вече внедрената и работеща дигитална планетариумна проекторна система от „СКАЙПОЙНТ“ СРЛ, е налице основанието за провеждане на процедурата чрез пряко договаряне, тъй като поръчката може да бъде изпълнена само от определен изпълнител при липса на конкуренция поради технически причини, се посочва още в документацията за обществената поръчка.