Феновете на „Лудогорец“ с отворено писмо за инцидента във Враца
Феновете на „Лудогорец“ с отворено писмо за инцидента във Враца / Радка Минчева, архив

Националният фен клуб на „Лудогорец“ излезе с отворено писмо по повод инцидента във Враца, при който пострадаха четирима запалянковци на шампионите. По-рано тази вечер на изхода на Враца, където тимът днес имаше мач с "Ботев"-Враца от турнира за Купата на България, бусът с фенове на „Лудогорец“ е застигнат от 3 коли и спрян. Мъже в черни суитчъри и качулки нахлули в буса и започнали да удрят хората вътре, пострадали са трима мъже и 70-годишна жена. Нападателите взели едно от знамената на феновете, както и чанта с лични вещи.

За инцидента е подаден сигнал в полицията и е започнала проверка, по информация от феновете задържани по случая са четирима мъже, а делото срещу тях е насрочено за утре сутринта.

Реакцията на запалянковците, подписали отвореното писмо, е емоционална, а посланията им са както към нападателите, така и към органите на реда и спортните журналисти. Ето целият текст на отвореното писмо:

„Отворено писмо на феновете на Лудогорец до цялата общественост.

Едно от най-големите признания е да ти кажат, че си постъпил като мъж. Да направиш мъжка постъпка. Във футбола и в живота да си мъж и да постъпваш мъжки е адмирирано от всички. Адмирира се от свои, адмирира се и от противници. Защото да постъпиш мъжки е да посрещнеш феновете на Лудогорец насред Швейцария с аплодисменти. И след края на мача да ги изпратиш с аплодисменти. Мъжко е да се видиш с фенове на Реал М. в метрото и да си размените фен артикули и да се поздравите.

Но днешната постъпка на "фенове" не е мъжкарска. Да биеш възрастни хора, хора, отишли на другия край на България от любов към спорта и футбола, това не е мъжкарско. Мъж се става трудно, драги фенчета. Но вие дори няма да го разберете!

Феновете на Лудогорец благодарим за бързата реакция на органите на МВР и се надяваме тези гамени да си получат заслуженото. Да си го получат за нашите майки и бащи, а и за нашите деца. Защото те заслужават да ходят по стадионите и да израстват като мъже!

И едно последно изречение: След такива инциденти спортните журналисти също имат възможността да покажат, че могат да постъпят мъжки!

 

 

 

НФК"Лудогорец"