Даяна Гиргинова – с Grand Prix от международен конкурс
Даяна Гиргинова – с Grand Prix от международен конкурс / netinfo

Поредно признание за таланта на младата певица от Разград Даяна Гиргинова. 17-годишната изпълнителка от Музикална школа "Илия Бърнев"-Разград получи Grand Prix в третото издание на конкурса „Sofia Grand Prix“ в столицата. Отличието й дава възможност да участва в нови два международни конкурса – в Белград през октомври и в Рим през март догодина, а вокалният й педагог Надежда Радославова ще е част от журито в следващото издание на софийския конкурс.

Даяна пък разказа, че не е била така щастлива при другите си награди. Изпълнила песен на Уитни Хюстън, но по-високите оценки на журито били за „Повей, ветре“ на Паша Христова. Конкуренцията е била сериозна – 61 изпълнители от 7 държави: Италия, Словения, Армения, Молдова, Румъния, Сърбия и България. Международно било и журито, като българският представил била педагожката на миналогодишната победителка Лидия Ганева. Участието на Даяна в конкурса било част от награда от предишна музикална надпревара.

Конкурсът се е провел на 17 септември – навръх хубавия празник на Вяра, Надежда, Любов и майка им София – разказа Радославова. Тя благодари на Адриан Маджаров, който също е участвал в подготовката на Даяна, тъй като ангажиментите на Радославова в местната власт й  позволяват само по празници и в съботните дни да работи с възпитаниците си.

Даяна Гиргинова  с Grand Prix от международен конкурс
netinfo