Кукленият театър кани на премиера на спектакъла Дъщерята на магьосника
Кукленият театър кани на премиера на спектакъла Дъщерята на магьосника / netinfo

„Дъщерята на магьосника” е най-новото премиерно заглавие на Кукления театър в Добрич. Пиесата  ще бъде представена пред публика на 21 септември от 18.00 часа. Постановката е на проф.Славчо Маленов, сценографията – на Васил Рокоманов, изработката на куклите и костюмите е дело на Силва Бъчварова, а музиката е на Владимир Джамбазов. Пиесата е нова за България, досега е поставяна само в Пловдив, разказа директорът на ДКТ „Дора Габе” Петър Петков. Той сподели, че е оптимист за сценичното дълголетие на спектакъла, след като е изгледал предпремиерното представление.

Текстът е на американския автор Антъни Армстронг, а драматургичната адаптация принадлежи на Михаела Андонова.

Кукленият театър кани на премиера на спектакъла Дъщерята на магьосника
netinfo

 

 

 

„Спектакълът бе едно предизвикателство. Той има амбициите да бъде една вълшебна приказка с по-съвременни изразни  средства. В него има невероятни персонажи и неочаквани ходове и става дума за любовта и ценностите в живота. В крайна сметка отново стигаме до истината, че човек е на този свят, за да познае любовта” – сподели режисьорът проф. Славчо Маленов. Той не скри добрите си впечатления от работата си с младите актьори от добричката трупа.

Специфично за този спектакъл е използването на марионетната конструкция със задно водене на куклите. Конструктор на куклите е Петър Чикуров.

До края на годината Кукления театър в Добрич ще покаже още две премиери – на спектакъла  „Хитър Петър” и коледното представление.