ВиК асоциацията не прие Бизнес- плана на Кюстендилска вода
ВиК асоциацията не прие Бизнес- плана на Кюстендилска вода / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Общото събрание на ВиК асоциацията, за обособената територия, обслужвана от "Кюстендилска вода" ЕООД не прие Бизнес плана, предложен от водния оператор за следващите 5 години. Против гласуваха общините Кюстендил, Бобов дол и Бобошево. "ЗА" гласува само община Невестино, а държавата, която държи 35% от дяловете не бе дала мандат, как да гласува на нейния представител- областният управител.
"Кюстендилска вода" ще направи корекции в плана и ще го внесе отново за обсъждане и приемане", каза главният инженер на дружеството Владимир Джоров.
Областният управител Виктор Янев припомни, че са проведени работни срещи с общините, на които те са дали своите писмени предложения за корекции. Крайното решение обаче ще е на Комисията за енергийно и водно регулиране. "Моето мнение е, че Бизнес- плана ще бъде приет до 2- 3 месеца.
Общото събрание прие вноските в бюджета на ВиК асоциацията от членовете й. Община Кюстендил има най- голям процент- 46, 86% и ще внесе за 2017 година- 22 760 лв. Делът на държавата, чрез МРРБ е 35% или 17 000 лв. Вноските на останалите общини са: Бобов дол- 3 400 лв.; Кочериново- 1 957 лв.; Рила- 1 083 лв.; Бобошево- 1 074 лв.; Невестино- 1 059 лв.; Трекляно- 238 лв.
Главният секретар на асоциацията Диана Джоглева коментира, че община Кочериново не е изпращала до момента свой представител на събранията и не е внесла дължимите суми в бюджета от 2015 г.