По-малко катастрофи с повече жертви във Видинско
По-малко катастрофи с повече жертви във Видинско / ОД на МВР - Видин

375 пътнотранспортни произшествия са посетили от началото на годината служители на ОДМВР Видин. Загиналите при тях са 11, а ранените - 56. Налице е намаляване на броя на ПТП-тата и ранените, но жертвите са повече в сравнение със същия период на предходната година, съобщи директорът на ОД старши комисар Янко Янколов на специална среща по повод акцията на TISPOL, която ще се проведе утре на територията на ЕС под названието "EDWARD".

Директорът на полицията представи и характеристичните данни за тежките инциденти в региона от януари до сега - жертвите са възрастни хора, но има и младо момиче на 19 години; времето на инцидентите е предимно през тъмната част на денонощието;  основната причина – превишената и несъобразена с пътните условия скорост.

Областният управител Момчил Станков подкрепи инициативата и апелира към родителите да напомнят  често на децата правилата за движение и да не забравят, че личния пример е най-важен. Старши инспектор Ивайло Обретенов от сектор „Пътна полиция“ – Видин припомни фактите около тежките катастрофи с жертви и причините за тях в региона. На 21 септември – Европейски ден без загинали на пътя, по инициатива на видинските пътни полицаи, местата за контрол по време на операция EDWARD ще съвпадат със местата та тежки катастрофи с жертви от началото на тази година в региона. Целта е още веднъж да се фокусира вниманието на шофьорите и останалите участници в движението, към това, че че при неспазване на правилата на всяко място има потенциален риск от катастрофа, съобщи ст. инспектор Обретенов.

Местата за контрол на 21 септември са Път I-1, кръстовище при км. 66+300 за с.Черно поле; с.Връв, ул.”Димитър Благоев”; Път I-1, бензиностанция „Фанти Г”; с.Ново село, ул.”Арх. Илия Попов” и гр.Видин, бул.”Панония” в участъка между пешеходна пътека пред питейно заведение „Мерак”  и питейно заведение „Ориндж” в различни часове на денонощието.