Кооперация – връстник на демокрацията - ще е първата санирана в Разград
Кооперация – връстник на демокрацията - ще е първата санирана в Разград / netinfo

Кооперация, в която първите жители са се нанесли през 1989 г., ще е първата санирана от държавата в Разград. Строителната площадка на бул. „Априлско въстание“37 бе открита днес с подписването на тристранен договор между фирмата-изпълнител „НСК-София“ЕООД, областния управител Манол Кившанов и кмета д-р Валентин Василев. Стойността на ремонтните работи е 165 261 лв. без ДДС. Срокът на изпълнението им е 150 дни. Представители на 16-те семейства, които живеят в кооперацията, се ангажираха с ежедневен контрол над строителите. По-нови, светли и уютни домове им пожелаха пък областният управител и кметът.

Трудно се организирахме, защото имаме собственици, които живеят в чужбина, но се радваме, че успяхме – разказа председателят на сдружението, създадено във връзка със санирането Христо Костов. Най-важното за хората от блока е, че ще се ремонтира покривът, с който вече имали проблеми, ще се санират стените, ще се подменят дограмите в апартаментите.

Финансирането за тази кооперация е по оперативна програма, скоро ще стартират и първите блокове по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилища в Разград – обясни д-р Василев. В областта вече има 38 регистрирани сдружения и 20 подписани договора – информира областният управител Манол Кившанов.

Менче с вода бе плиснато за успеха са ремонтните работи. Същата церемония се повтори и при втория блок по същата програма - бл. „Кольо Фичето“ №1, вх. Б, наминарщ се в ж.к. „Възраждане“, ул. „Станка Николица“ № 6.

Кооперация  връстник на демокрацията  ще е първата санирана в Разград
netinfo

Кооперация  връстник на демокрацията  ще е първата санирана в Разград
netinfo