Търновската полиция ще отбележи Европейския ден без загинали на пътя
Търновската полиция ще отбележи Европейския ден без загинали на пътя / netinfo

Областната дирекция на МВР ще отбележи Европейския ден без загинали на пътя. Той се провежда на територията на Европа на 21 септември, сряда. Инициативата е подкрепена от европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на пътна полиция на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации.

На 21 септември 2016 г. (сряда) в област В. Търново ще се проведе 24-часова акция на полицията, в която ще се осъществява контрол по отношение спазване на ограниченията за скорост,  недопускане извършването на нарушения от страна на пешеходци и водачи в населените места и др. нарушения от Закона за движение по пътищата, най-вече недопускане на пътни инциденти със загинали и пострадали.

На 21 септември от 07,30 ч. до 08,30 ч. пътни полицаи ще осъществяват контрол в районите около учебните заведения. Екипи на медиите ще могат да направят репортажи от работата на полицейските служители в района на ОУ „П. Евтимий” във В. Търново.

От 09,00 ч. до 11,00 ч. акция „Пешеходец” ще се проведе в централна градска част на старата столица. Медиите могат да се включат в района на кръстовището пред кино Искра.

От 16,00 ч. ще започне изпълнението на заповедта на АПИ за спиране на тежкотоварните автомобили, която се изпълнява в почивни и празнични дни. Проверки на товарни автомобили ще се извършват съвместно с Областния отдел на „Автомобилна администрация” – В. Търново.

В акцията ще се включат и деца на БЧК – В. Търново, които ще раздават флаери с препоръки по пътна безопасност на проверяваните водачи.

 

В сряда на всеки час на интернет страницата на МВР ще се публикува актуална информация за пътната обстановка в страната. За обстановката в област В. Търново и при по-сериозни пътни инциденти медиите ще получават информация на ел. пощите.