Общински фонд „Култура- Сливен обявява резултатите от есенната си сесия за 2016 година
Общински фонд „Култура- Сливен обявява резултатите от есенната си сесия за 2016 година / Дарик Сливен, Архив

Експертният съвет на Фонд „Култура"- Сливен проведе няколко заседания през месец септември тази година, на които организира своята работа, свързана с процедурите по технически подбор на проектите.

От постъпилите 10 проекта, одобрени за финансиране са шест - на общата стойност от 14 500 лв., два са отложени за следващи сесии на Фонда и два са отхвърлени. В изминалата сесия на Фонда участват творци от Сливен, Русе, София, Молдова и др., което е доказателство за това, че с всяка изминала сесия ОбФ „Култура" Сливен придобива все по-широка популярност както в страната, така и извън пределите й. Одобрените проекти в тази сесия са в областта на книгоиздаването, документалното кино и музиката.

Сред финансираните проекти са издаване на изследователски труд, свързан с живота и делото на писателя Константин Константинов; книга в памет на Мишо Хаджийски; филм за паметника на Хаджи Димитър; документална поредица от документални филми за забележителностите на Сливен и историческа книга за Втората световна война.

Членовете на УС споделят, че сред кандидатстващите има все повече млади хора, които творят с цел съхраняване и разпространяването на сливенските бит, култура, история и природни забележителности.