Благотворителният концерт в памет на Емил Димитров ще се състои в ДКТИван Радоев
Благотворителният концерт в памет на Емил Димитров ще се състои в ДКТИван Радоев / dariknews.archive

Благотворителният концерт с участието на популярни български естрадни изпълнители, който се организира от Община Плевен и Плевенска филхармония в подкрепа на изграждането на паметник на Емил ДИмитров в Плевен, ще се състои на 21 септември - сряда от 19:30 часа в залата на ДКТ"Иван Радоев".

Това съобщи началникът на отдел „Култура" в Община Плевен Стефка Григорова на редовната работна среща на общинската администрация с кмета на града.

Решението е взето предвид прогнозата за лошо време - ниски температури и голяма вероятност за валежи от дъжд и затова събитието няма да се състои в парка на РИМ-Плеен, какъвто беше първоначалният замисъл, обясни Григорова.

В концерта тази сряда участие ще вземат звездите на популярната българска музика Богдана Карадочева, Маргарита Хранова, Тони Димитрова, Люси Дяковска, както и Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова". Водещ на музикалното събитие ще бъде Драго Драганов. Специални гости на Плевенска филхармония отново ще бъдат диригентът Левон Манукян и пианистът Георги Милтиядов, автор на голяма част от аранжиментите.

Цената на билетите е 15 лева и се продават в двата билетни центъра на Плевенска филхармония, както и на касите на Регионален исторически музей и ДКТ"Иван Радоев" - Плевен.
След края на събитието ще бъде обявена и събраната сума от музикалното събитие.

Кметът на Плевен Георг Спартански изрази очакванията си, на концерта да има масово присъствие на представители на високи позиции в Общинската администрация, с което да покажат и своята съпричастност към паметта и личността на Емил Димитров.