Общински коли ще превозват изборните материали в деня на изборите в Плевен
Общински коли ще превозват изборните материали в деня на изборите в Плевен / dariknews.archive

Кметът на Плевен ще проведе консултации за изборите по въпросите за секционните комисии, политичерските квоти и т.н. На консултациите идния понеделник, за които са поканени и политическите, сили ще бъдат разгледани и някои допълнителни въпроси, един от които е този с извозването на изборните книжа в изборния ден.

„Ще ги караме с общинските коли, като ще мобилизираме и част от колите на общинските фирми, и в изборната нощ няма да се разкарват изборни книжа с частни коли, а с общински коли на място ще бъдат получавани и под охрана на полицията ще бъдат докарвани в Плевен". Комисиите ще се придвижват отделно, за да предадат материалите в РИК уточни кметът.

Георг Спартански коментира, че се получава така, че се плащат пари на частни автомобили да карат изборни книжа в изборната нощ, след което е имало претенции за заплащане на гориво. „Не е редно и не е законно, от парите за избори да се плащат пари за частни превози", каза кметът като изрази увереност, че изборният ден в Плевен ще премине по правилата.

Практиката до сега беше, представители на всичките над 160 СИК да идват с частен превоз в Плевен, за да донесат изборните протоколи и бюлетини.