Продавачка присвоила над 22 000 лв. от магазин, нямала как да храни децата си
Продавачка присвоила над 22 000 лв. от магазин, нямала как да храни децата си / БГНЕС, архив

С 4-месечна условна присъда се размина продавачка от панагюрското село Поибрене, след като присвоила 22 600 лв. от магазина на местната кооперация, в който работила. Присъдата е с 3-годишен изпитателен срок, реши Районният съд в Панагюрище.

Кражбите на жената станали известни след като председателят на селската кооперация "Средногорие" назначил ревизия в магазина, заради съмнения, че има сериозни липси. Финансовата проверка показала, че от бакалията липсват 19 319 лв., разказва "24 часа".

Когато й представили ревизионния акт магазинерката признала, че тя е взимала пари и стоки. Оправдала се с факта, че е разведена и сама отглеждала двете си деца. Малката й заплата не стигала да ги изхранва и затова се принудила да краде.

Жената обещала постепенно възстанови откраднатите пари от заплатата си. Повярвал на разкаянието й председателят на кооперацията я оставил на работа.

Не след дълго обаче в магазина отново били установени липси, а ревизията показала липсата на нови 3824 лв., за които магазинерката отново признала, че е присвоила. Тя се оправдала, че синът й тръгнал на училище и разходите рязко скочили.

От кооперацията обаче сезирали полицията и прокуратурата за кражбите. Решението на панагюрския районен съд може да се обжалва пред окръжните магистрати в Пазарджик.