Съдът гледа жалбите на кмета на Перущица Ради Минчев и обвинения в убийство Михаил Янков
Съдът гледа жалбите на кмета на Перущица Ради Минчев и обвинения в убийство Михаил Янков / Дарик архив

Пловдивският апелативен съд ще разгледа жалбите на обвиняемите Ради Минчев и Павлин Статев срещу определението на Пловдивския окръжен съд, с което на двамата е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Кметът на Перущица Ради Минчев е обвинен за извършване на три престъпления, а Павлин Статев - в извършването на две.

По делото като обвиняема беше привлечена и Илияна Павлова, спрямо която също е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“. До момента тя не е обжалвала определението на Пловдивския окръжен съд.

И тримата бяха арестувани при акция на ДАНС и Икономическа полиция в община Перущица. Те са участвали в предварително подготвена схема за злоупотреба с обществени средства от поръчка за укрепването на свлачището в местността Чурен на стойност 130 000 лева.

Делото ще се разгледа в зала № 2 на Пловдивския апелативен съд от 10:00 часа.

Днес съдът ще разгледа и жалбата на Михаил Янков срещу наложената му от Пазарджишкия окръжен съд мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Янков е обвинен в това, че на 10 септември тази година в с. Братаница, Пазарджишко, умишлено е умъртвил Василка Янкова от същото село. За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.