Задържаха за 72 часа, шофьорът,  блъснал майка с две деца в Ямбол
Задържаха за 72 часа, шофьорът, блъснал майка с две деца в Ямбол / БГНЕС

Районна прокуратура-Ямбол задържа за 72 часа шофьора, блйснал майка с две деца в Ямбол.З а това престъпление e предвидено наказание „лишаване от свобода" от 1 до 6 години.

В следващите дни Прокуратурата ще внесе искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Яни К.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 18 септември около 08.20 ч.по ул. „Дружба", пред бл. 28 на ж.к. „Златен рог" при управление на лек автомобил „БМВ" е причинил средна телесна повреда на движещата се по тротоара 31- годишна пешеходка. Извършителят на деянието е избягал от местопроизшествието.

По-късно е заловен от полицията. сС него в автомобила е пътувал още един мъж. Заради високата скорост шофьорът не успял да вземе завой, колата се качила на тротоара,където ударила в гръб майка с две деца, а водачът избягал. На 200 м той отново качил автомобила на тротоара и се блъснал в ограда, след което изоставил колата в центъра на града.

В ямболската болница с комоцио са настанени майката и бебето й, което е на месец и половина. По-голямото момченце, което е в първи клас, не е пострадало сериозно.