Морски откриватели станаха и  младежите с увреждания от къщи „Любов“ и „Надежда“
Морски откриватели станаха и младежите с увреждания от къщи „Любов“ и „Надежда“ / снимка:Еквилибриум

Две групи младежи от къщичките от семеен тип на „Еквилибриум“ – „Любов“ и „Надежда“, някои за втори, а други за първи път, откриваха нови усещания и преживявания на гостоприемния плаж между Тюленово и Шабла през последните две седмици.

Горещият пясък, вълните, тревата, мириса и вкуса на солената вода създават един нов свят, пълен с нови сензорни стимули, емоции и предизвикателства за питомците на двете къщи.

За една от девойките, която е незряща, морето, което докосва за първи път, е било голямо предизвикателство и въпреки че не може да го види, никак не се е уплашила от новото докосване на водата. Това усещане я е карало да се залива от смях и да пръска щастлива всички около себе си. Някои от младежите, разбира се, им е било нужно повече време, за да преодолеят страха от топлия пясък и докосването на вълните, но с много търпение и поощрения и те са направили своите първи стъпки на плажа.

Игри, приключения и нови преживявания успя да осигури това лято „Еквилибриум“ за много от децата, с които работи.

Морските приключения на Тюленово бяха за две групи деца от Центъра за работа с деца на улицата, една група деца с увреждания от Розовата къща, които бяха и на рехабилитационен лагер в Поморие, една група деца от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания от гр. Бяла, който „Еквилибриум“ управлява от месец юли 2016 г. Децата и младежите от двете къщи от семеен тип „Любов“ и „Надежда“ се радваха не само на морето, но и на зеленината и спокойствието по време на лагера си в лесопарк „Липник“.

Всичко това става възможно благодарение на усилията и отдадеността на всички екипи на „Еквилибриум“ и със помощта на русенци, които подкрепят благотворителните кампании на организацията.