Борисов: Работим с всички кметове, за да става регионът по-добър
Борисов: Работим с всички кметове, за да става регионът по-добър / Пресцентър на МС

В смесените региони има мир и уважение към хората и само един месец около избори има кавги, каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти край Държавно ловно стопанство "Паламара" във Венец, където бе гост на традиционнен събор.

Той допълни, че в тези региони ГЕРБ и ДПС са основни съперници, но само по избори. След това с кметовете, общинските съветници правим така, че регионът да става по-добър и ако питате хората, всички ще ви отговорят, че има видима промяна, каза още Борисов.

Трябва да платим част от сумата за ядрените реактори. Говорих вече с някои колеги в НС, ще предложим да се вземе решение в парламента да платим около 800 млн. лв. Това заяви в с. Венец премиерът Бойко Борисов, който присъства на традиционния събор, цитиран от правителствената пресслужба.

По думите му, след като бъде направено плащането, ще бъде поканена руската страна, нейните компании, да се спрат лихвите и да се помисли заедно и в добронамерен тон да се намери решение тази огромна загуба в бюджета да се превърне в актив, а не в пасив.
Премиерът коментира и срещата на върха в Братислава.

По думите му, България е засегната сравнително малко, но е факт напрежението, което тлее около всеки бежански център у нас.

Борисов посочи, че по предложение на австрийския канцлер следващата събота във Виена ще се състои форум за мигрантската криза, а на 6 октомври от България ще стартира европейската гранична полиция.