Шофьор помете майка с две деца на тротоар в Ямбол и избяга
Шофьор помете майка с две деца на тротоар в Ямбол и избяга / БГНЕС, архив

Шофьор блъсна майка с количка на тротоар в Ямбол и избяга. Инцидентът станал около 8.30 ч. тази сутрин до блок 27 на ул. "Дружба" в града. 31-годишната жена и двете й деца - на 7 години и на един месец, са оцелели по чудо след удара.

По първоначални данни лек автомобил БМВ е напуснал пътното платно и е блъснал 31-годишна жена, движеща се по тротоара с малко момче и бебе в количка. Шофьорът връхлетял върху жената в гръб, която с тялото си спасила бебето.

На пътното платно на произшествието липсва спирачен път.

Полицията задържа избягалия шофьор, блъснал майка с две деца в Ямбол

Жената е транспортирана и настанена в многопрофилна болница "Свети Панталеймон" за лечение и наблюдение, със съмнение за комоцио, повърхностни наранявания и натъртвания, без опасност за живота.

"Тя е с черепно-мозъчна травма, няма спомен за случилото се. На скенера няма други травматични увреждания. Оставяме я в болницата за наблюдение. Бебенцето също е с охлузвания, защото е паднало от количката", каза д-р Недялка Влахова от пред NOVA.

След инцидента шофьорът е напуснал местопроизшествието и опитал да се укрие.

Очевидци обаче успели да заснемат автомобила. В резултат на проведените бързи издирвателни мероприятия колата е намерена. Вече са установени самоличността на собственика, открити са и свидетели на катастрофата.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.