Младежи даряват кръв за пострадали при катастрофи
Младежи даряват кръв за пострадали при катастрофи / netinfo

Младежката организация на „Движение България на гражданите" в Бургас ще се включи в кръводарителска кампания за пострадали при катастрофи. Инциатиативата е на Международната асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи (IAIC) и се провежда съвместно с Главна дирекция „Национална полиция", Български червен кръст, Министерство на вътрешните работи и TISPOL. Събитието е по повод „21 септември - Европейски ден без жертви на пътя".
„Решихме да дарим кръв, защото съпричастността и готовността да помагаш са едни от най-ценните човешки добродетели. Това е един елементарен акт, който не коства особени усилия, а в същото време би могъл да спаси живот", споделиха от младежката организация.
Инициативата подкрепя и общинският съветник и председател на ДБГ в Бургас Живко Табаков. „Да дариш кръв, означава да дариш живот от себе си. Трябва да се дава широка гласност на подобни каузи и в тях да се включват повече колеги. В това време на разединение кръвта е едно от малкото неща, които ни свързват", сподели Табаков.
Всеки, който има желание да помогне, може да кръводари от 19 до 23 септември в Кръвния център на МБАЛ-Бургас. Важно е да се спомене, че кръвта е за кампанията „21 септември - Европейски ден без жертви на пътя".