Над 200 души се събраха на курбан в Саранско
Над 200 души се събраха на курбан в Саранско / община Стралджа

Дни наред жителите на с.Саранско се готвиха за своя празник. Само преди две години в Саранско тържествено беше открита новопостроената и дълго чакана църква „Рождество Богородично".

Тържествения звън на трите камбани призова всички да запалят свещичка за здраве, да присъстват на празничната литургия на отец Янко, заедно да се помолят за по-доброто утре на селото. Родолюбци дариха шест курбана за здраве. В своето поздравление към присъстващите Минка Йовчева, представител на църковното настоятелство, изрази благодарността си към всички подпомогнали организацията на празника, припомни ентусиазма и обединението на селото при съграждането на храма с пожеланието този стремеж към добри дела да се запази и Саранско да дава пример на едно обединено и силно село.

„Щастлив съм да бъда сред вас в този празничен ден!", заяви кметът на Стралджа Атанас Киров. Той поздрави организаторите на събитието, благодари на спонсорите за проявената готовност да помагат. „Като кмет на общината в мое лице винаги ще срещате готовност за решаване на проблемите, ще се радвам да работим заедно и да направим живота на селото по-добър!" , каза още Киров.

Празничният ден продължи с фолклорна програма, подарък от самодейците на читалище Тамарино. Сред миряните бяха и гости от съседните села Недялско, Люлин, Войника, Тамарино.